Waarom notenbrood beter voor je gezondheid is

Drie redenen waarom notenbrood beter voor je gezondheid is dan gewoon brood

Veel mensen eten brood, maar brood is helemaal niet zo gezond als je misschien denkt. Vind je brood te lekker om te laten staan, maar wil je wel aan je gezondheid werken? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw gewone sneetjes brood te vervangen door notenbrood. In tegenstelling tot gewoon brood, is notenbrood wel goed voor je gezondheid. Waarom dit het geval is, lees je in dit artikel.

Reden 1: notenbrood is goed voor het hart

In notenbrood zitten verschillende soorten noten. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat mensen die regelmatig noten eten, minder kans hebben om hart- en vaatziekten te ontwikkelen. Door noten te eten, draag je volgens gezondheid.be dus bij aan een goede gezondheid van het hart.

Reden 2: notenbrood werkt goed tegen diabetes

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je diabetes krijgt. Eén van deze dingen, is het regelmatig eten van notenbrood. De voedingsstoffen in noten zorgen er namelijk voor dat je minder kans hebt om diabetes type 2 te ontwikkelen. Heb je diabetes? Dan kun je notenbrood eten om de klachten van deze vervelende aandoening te verminderen. Notenbrood kan de aandoening niet verhelpen, maar de gezonde voedingsstoffen in noten zorgen er wel voor dat je minder last hebt van de vele klachten van diabetes type 2.

Reden 3: notenbrood helpt je af te vallen

Veel mensen proberen noten zo veel mogelijk te vermijden omdat ze denken dat ze dik worden door noten te eten. Noten vullen inderdaad goed, maar dit is juist positief als je af wil vallen. Eet je een handje noten of neem je een snee notenbrood met een grote hoeveelheid noten, dan zit je snel vol. Op deze manier ben je geneigd minder te eten, waardoor je sneller op je streefgewicht komt.

Daar komt nog bij dat noten langzaam verteerd worden door het lichaam. Door slechts een kleine, dunne snee notenbrood te eten, zit je hierdoor al voor langere tijd goed vol. Zit je goed vol, dan ben je toch minder snel geneigd om allerlei ongezonde dingen te eten.

Gezond(er) leven? Eet notenbrood!

Wil jij goed voor je lichaam zorgen en ben je een groot liefhebber van brood? Eet dan geen gewoon brood meer, maar neem notenbrood om extra goed voor je lichaam te zorgen. Zo kun je lekker boterhammen blijven eten, maar draag je ook bij aan een betere gezondheid. Zeker als je voor langere tijd notenbrood eet, kun je jouw gezondheid drastisch verbeteren.

Add a Comment

Your email address will not be published.