Het recept voor een gezonde picknick

gezonde picknickLekker de buitenlucht in

Picknicken is voor veel mensen een heerlijke bezigheid met mooi weer. Gezellig met vrienden en familie naar een park in de buurt en daar het kleedje op. Genietend van het goede gezelschap, maar zeker ook van de vele lekkere hapjes. Gezellig is het zeker, maar voor diegenen die bewust met hun voeding omgaan is het af en toe moeilijk. Hoe je de picknick dan toch zowel gezellig als gezond kunt houden? Wij gaan je hiermee proberen te helpen door enkele goede tips te geven.

Zeg maar dag tegen vette salades

In de zomer, of het nou bij een bbq of een picknick is, genieten vele mensen van de vele salades die je kant en klaar kunt kopen in de supermarkt. Deze worden flink dik op het brood gesmeerd, wat dan vaak ook nog wit brood is, en ze worden gulzig naar binnen gewerkt. En waar het woord salade gezond klinkt, daar zijn deze salades precies het tegenovergestelde. Er zit vaak veel mayonaise in en vele suikers. Niet ideaal als je op je voeding probeert te letten. Probeer deze salades dan dus ook te mijden bij je picknick.

Ga voor natuurlijk

Supermarkten verwerken altijd wel suikers in alles wat ze verkopen, het grote probleem van iedereen die een bewust leven wil leiden. Wil je dus toch lekkere dipjes om je brood in te deppen, ga dan zelf aan de slag. Het internet staat vol met heerlijke recepten voor onder andere zelf gemaakte eiersalade, hummus of Baba Ganoush. Het zijn enkele voorbeelden van heerlijke dips waar iedereen van kan genieten. En natuurlijk zijn de dips niet alleen maar ideaal voor je brood, denk ook eens aan verse groenten die je hier lekker in kan dippen. Denk hierbij dan weer aan bijvoorbeeld wortel, komkommer en paprika. Het maken van de dipjes neemt iets meer tijd in beslag, maar je krijgt er wel heel veel voor terug.

Wit brood is geen brood

Vroeger als klein kind wou je waarschijnlijk alleen maar wit brood eten, in die bruine zaten veel te veel pitjes. Nou, gelukkig komt het verstand vaak met de jaren en genieten vele mensen nu wel van dat heerlijke bruine brood. Ga naar de verse bakker en zoek iets lekkers uit bij het bruine assortiment. Eventueel kun je ook nog voor speltbrood gaan, wat overigens in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet noodzakelijk voedzamer is. De ultieme keuze? Voor ons is dat dan toch wel spelt zuurdesembrood. Over verwennerij gesproken!

Borrelen

Een picknick is niet compleet zonder een drankje. Nu is het verleidelijk om op je vrije dagje aan de alcohol te gaan, maar erg verantwoord is dit dan natuurlijk weer niet. Gelukkig zijn er echter genoeg lekkere alternatieven zodat je toch niks hoeft te missen. Uiteraard is water op een zonnige dag één van de betere opties. Altijd verfrissend en een goede dorstlesser. Het kan echter wel een beetje saai worden, maar daar zijn genoeg oplossingen voor. Zet wat flessen water koud in de koelkast, maar doe in de flessen water wat verse munt, citroen of limoen. Dit geeft het water een heerlijke verfrissende smaak die zeker niet saai is. Bij het borrelen horen daarnaast dan ook nog wat kleine hapjes natuurlijk. Hiervoor kun je wat olijven er bij doen of wat gezonde noten.

Uiteraard is de hele picknick nog zo ver uit te breiden als je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld wraps, quiches of tortillas gebruiken voor verschillende gerechten. Je kunt alle salades maken die je maar wilt. Of dit nou groene salades of pasta salades zijn, de keuze is reuze. Laat je dus zeker niet tegenhouden om lekker het park in te gaan om te genieten van een heerlijk vrij dagje.

62 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *