Recept voor overheerlijke chelsea buns!

Niets is beter dan een warm gebakje uit de oven. De Chelsea bun is een zoet gebakje dat heerlijk is om bij de thee of koffie te eten.

Ingredienten

Voor het deeg:

15 gr verse gist, 1 tl witte suiker, 5 el lauwe melk, 225 gr bakkersbloem, 1/2 tl zout, 25 gr fijne witte suiker, 25 gr boter, 1 ei

Voor de vulling:

25 gr boter, 100 gr gedroogde vruchten, 1/2 tl kaneel, 50 gr bruine basterdsuiker, 2 el honing, kristalsuiker om te bestuiven

Recept

Zeef de bakkersbloem in een grote kom, maak een putje in het midden en voeg de gist toe.

Warm ondertussen de melk en 25 gr boter om tot het een lauw mengsel wordt.

Maak een kuiltje in de bloem en kieper het ei bij. Meng de suiker en het zout erbij.

Voeg het melk en boter mengsel toe en meng het geheel. Kneed het mengsel tot het een zacht deeg wordt. Het kan zijn dat je nog wat extra bloem moet toevoegen hiervoor.

Neem wat gesmolten boter en wrijf het deeg ermee in.

Vet een bakplaat in.

Voor de vulling rol je het deeg opnieuw uit op een met bloem bestrooid oppervlak. Zorg dat het deeg niet dikker is dan een halve centimeter. Smeer nogmaals in met wat gesmolten boter en strooi er de bruine suiker, kaneel en fijn gesneden stukjes gedroogd fruit over heen.

Rol het deeg daarna terug op tot een cilinder. Snij het deef in stukjes van 4 centimeter en plaats ze op de met boter ingesmeerde bakplaat. Zorg dat er genoeg plaats tussen is. Dek de bakplaat af met een theedoek en laat de gebakjes 30 minuten rusten. Als alles goed gaat zouden ze moeten verdubbelen van grootte.

chelsea bunWarm de oven voor en bak de gebakjes 20-25 minuten op 220 graden.

Eens gebakken, haal je de gebakjes van de bakplaat en bestrijk je ze met honing en suiker.

Eet smakelijk!

Add a Comment

Your email address will not be published.