Brood gaat zeker samen met een gezonde levensstijl en een slank figuur

Het valt niet te ontkennen. Wij Belgen zijn nou eenmaal dol op brood. Maar waarom eigenlijk? Toen ik vroeger naar de peuterschool mocht kreeg ik een boterham met pindakaas mee in mijn broodtrommeltje. Zonder korstjes natuurlijk, want wie wilde de korstjes nou opeten? Toen ik later naar de basisschool ging mocht ik het samen met mijn moeder snijden en toen ik, klaar voor de grote stap, naar de middelbare school ging, moest ik het helemaal zelf doen. Kortom: We zijn opgegroeid met brood en het zit in onze cultuur. Nu weten verschillende critici te melden dat het brood wat wij jarenlang hebben gegeten eigenlijk helemaal niet zo gezond is. Maar klopt dit wel?

Broodsoorten

Ergens hebben de critici wel gelijk. Het is natuurlijk niet gezond om elke dag witbrood te eten. Dit komt omdat hier de minste voedingstoffen inzitten. In het proces om brood te maken wordt bij witbrood de graankorrel vermalen. Dit betekent dat de voedingstoffen die in het brood zitten minimaal zijn. Bij Volkorenbrood daar in tegen, wordt de graankorrel niet vermalen. Daarom is Volkorenbrood ook de gezondste broodsoort. Moet je nu echt alleen maar Volkorenbrood gaan eten? Nee. Het kan namelijk geen kwaad om af en toe eens een sneetje Witbrood te pakken, maar doe dit wel met maten. Als je brood, net zoals ik, erg lekker vind en er niet van af wil, dan is het verstandig om dagelijks volkorenbrood te eten en misschien in het weekend wat witbrood.

Maakt brood me dik?

Dat ligt eraan. We pakken weer even de vergelijking witbrood en volkorenbrood. In een sneetje witbrood zitten 87 kcal en in een sneetje volkorenbrood zitten er 74. Een witbrood kan je dus een stuk dikker maken dan volkorenbrood. Maar waar het echt om gaat, zijn de hoeveelheden die je eet. Stel je voor: Je eet per dag 20 sneetjes witbrood, dat zijn 1750 calorieën. Als vrouw zijnde betekent dit dat je bijna niks meer mag eten wil je niet aankomen. Eet je er 4 op een dag? dan betekent dit dat je 348 calorieën hebt geconsumeerd. Dit zou betekenen dat je nog genoeg kan eten en drinken op de dag. Bij een volkorenbrood is dit al aanzienlijk minder. Witbrood maakt je dus dikker dan volkorenbrood, maar als je het niet te veel eet dan kun je het gewoon blijven eten.

minder brood en forskolin vor een slanker lichaamGaat brood samen met een gezonde levensstijl?

ja, brood gaat zeker samen met een gezonde levensstijl. In brood zitten veel koolhydraten. Koolhydraten zorgen ervoor dat je lichaam energie krijgt. Dit kan handig zijn bij het sporten, maar het is ook handig in het dagelijks leven. Je gaat je er bijvoorbeeld een stuk fitter door voelen, en je zult meer zin hebben om iets te gaan doen. Dit betekent dus dat brood je indirect stimuleert om te gaan sporten en actief bezig te zijn. Zo val je af, en ontwikkel je een gezondere levensstijl. Niet alleen koolhydraten doen de truck, ook de andere voedingstoffen zoals eiwitten en vet zitten in brood. Nu zal je denken: Vet? Daar wordt je toch dik van? Nou dit is niet helemaal waar. Met de hoeveelheid vet dat in brood zit wordt je niet dik, maar krijg je juist meer voedingstoffen binnen die helpen bij het aanmaken van hormonen en cellen. Kortom, brood gaat goed samen met een gezonde levensstijl.

Conclusie

Dus, wil je binnen een korte tijd snel afvallen? Dan adviseer ik om je broodinname te verminderen, eventueel in combinatie met een afslanksupplement. Maar wil je een gezonde levensstijl behouden? Dan adviseer ik je om juist brood te blijven eten. Misschien wat minder witbrood, omdat hier niet de benodigde voedingstoffen inzitten, maar wat volkorenbrood zou de truck moeten doen. Ook zou ik je willen adviseren om wat minder brood van de supermarkt te kopen. Het brood wat in supermarkten wordt gemaakt wordt vaak te snel gerezen en bevat daardoor veel minder voedingstoffen als een brood bij een ambachtelijke bakker. Bij een echte bakker worden de broden namelijk nog zelf gemaakt en is echt vakmanschap verreisd. Koop je brood dus bij een echte bakker, en eet het niet teveel. Als je dit doet, kan ik je verzekeren dat brood perfect bij een gezonde en slanke levensstijl past.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *